Wij zetten ons in voor het algemeen belang

Contact

Lijst Babijn
Bakkersstraat 59
4501 RB Oostburg
Tel. : 0117 452945
E-mail : info@lijstbabijn.nl

  Interact Network 2022

Minister Zalm waarschuwt voor diepe economische crisis. (20-01-2006)

Zalm waarschuwt voor diepe economische crisis

 

Volgens minister Zalm (Financiën) ligt er een ernstige economische crisis op de loer. Hij waarschuwt daarvoor in het Nederlands Dagblad.

 


Wegglijdende dollar
Zalm vreest dat de dollar wegglijdt door het reusachtige begrotingstekort van de Verenigde Staten. Hij denkt dat de schade in Europa dan veel groter is dan in het land zelf. "Elke dag dat ik de krant opensla en zie dat de euro nog 1,20 dollar kost denk ik: hè, hè. Het gaat nog goed. Maar als beleggers gaan twijfelen of zij nog wel de enorme Amerikaanse tekorten moeten financieren en als dit geld vervolgens naar Europa uitwijkt, dan kan het snel gaan", aldus Zalm in het dagblad.

Eerdere waarschuwingen
Zalm is niet de eerste die voor het begrotingstekort van de VS waarschuwt. Economen en beleggingsgoeroes als Rienk Kamer of George Soros houden ook rekening met rampscenario's als de dollar wegglijdt.

Nijpend
Maar dat politici zich over het risico uitspreken, komt veel minder vaak voor. Volgens Zalm is de situatie zo nijpend geworden, dat hij zich wel moet uitspreken over het begrotingstekort. "Een zachte landing behoort nu nog tot de mogelijkheden, maar het wordt wel tijd dat er iets gaat gebeuren", zegt hij in het Nederlands Dagblad.