Wij zetten ons in voor het algemeen belang

Contact

Lijst Babijn
Bakkersstraat 59
4501 RB Oostburg
Tel. : 0117 452945
E-mail : info@lijstbabijn.nl

  Interact Network 2022

Superbelegger Soros voorspelt recessie VS. (09-01-2006)

Superbelegger Soros voorspelt recessie VS

 

George Soros, een grote Amerikaanse investeerder, waarschuwt dat de VS in 2007 een recessie staat te wachten.

 


Rente
Volgens Soros stevent de Federal Reserve (Fed), het stelsel van de Amerikaanse centrale banken, af op een harde landing waar het een zachte landing beoogt met de renteverhogingen. De Fed verhoogde de rente in dertien stapjes van 1% naar 4,25%. Het stelsel kondigde aan dat er een einde komt aan de renteverhogingen. Soros verwacht dat dit ligt bij 4,75%, zo vertelde hij op het Instituut voor Internationale Betrekkingen in Singapore.

Huizenmarkt
Het einde van de renteverhogingen kan desastreus uitpakken voor de huizenmarkt in de VS, die er toch al niet rooskleurig bijligt. Als de dollar een terugval doormaakt - wat Soros niet onaannemelijk acht - zal Amerika in 2007 in een recessie belanden, zo voorspelt de miljardeninvesteerder.

Europa en Japan
Als dat gebeurt, blijven de gevolgen niet beperkt tot Amerika alleen, denkt Soros. 'Weliswaar herstellen de Japanse en Europese economieën, maar ze zijn wellicht niet opgewassen tegen een recessie in Amerika." Vooral een duurdere euro zou de economie in Europa kunnen remmen. Een tragere groei in Japan zou de groei in China eveneens kunnen temperen.