Wij zetten ons in voor het algemeen belang

Contact

Lijst Babijn
Bakkersstraat 59
4501 RB Oostburg
Tel. : 0117 452945
E-mail : info@lijstbabijn.nl

  Interact Network 2022

A.P.V. naburige Kustgemeenten inzake honden en strand.

Gemeente Vlissingen:
De stranden te Vlissingen worden tijdens het zomerseizoen dagelijks schoongemaakt. In de winterperiode wordt periodiek gereinigd, meestal voor een vakantieperiode of bij extreme vervuilingen. Dat is dan ook de tijd van het jaar dat veel hondenliefhebbers hun trouwe viervoeter op het strand laten rennen en dollen. Ze vinden het heerlijk!
Van 15 april tot 15 september mogen de honden de stranden voor de boulevard en het Nollestrand niet meer op. Dan zijn de stranden voor de mensen, die er minstens evenveel plezier aan beleven. En dat plezier zou erg vergald worden als de plek die u had uitgekozen om zich er eens lekker op neer te vlijen even eerder door een hond was uitgekozen om.... Juist!
Honden zijn het gehele jaar wel toegestaan op de stranden ter hoogte van Zwanenburg, de Duinstranden. Let wel op, uitwerpselen moeten worden opgeruimd!
En paarden dan? Nou, die mogen van 15 april tot 15 september op geen van de Vlissingse stranden komen. Logisch, toch?
 
Gemeente Veere:
5.3.1.7 Honden
Onaangelijnde honden zijn verboden tussen 15 mei tot en met 15 september van 10.00 en 19.00 uur.
Helemaal verboden tussen 15 mei tot en met 15 september van 10.00 en 19.00 uur op:
          · Veerse Meer strand
          · Tussen overgangen Zandput tot en met Veerse Gat Dam
          · Voormalige gemeente Domburg vanaf paalhoofd 16.0 tot overgang Hoogduin en vanaf overgang Berkenbosch tot gemeentegrens vm. gemeente Veere.
 
5.3.1.8 Paarden
Verboden tussen 15 mei tot en met 15 september van 10.00 tot 19.00 uur. De berijders van de paarden moeten ervoor zorgen dat de uitwerpselen van de paarden verwijderd worden.
 
 
Gemeente Knokke-Heist(BE):
 

Honden op het strand: vanaf 15 juni tot en met 15 september is de toegang tot het strand met uw hond verboden.  Enkel op het strandgedeelte gelegen ten oosten van strandhoofd 13, tegenover de Swimming Pool richting Nederlandse grens, mogen de honden in die periode op het strand.
In het strandreservaat de 'Baai van Heist' zijn honden altijd verboden.

In de periodes en op de plaatsen waar honden toegelaten zijn op het strand, hoeven ze niet aan de leiband te worden gehouden.  De begeleider moet echter altijd zijn loslopende hond in bedwang kunnen houden en beletten dat de openbare orde op het strand wordt verstoord door zijn hond.